Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΡΙΟΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΛΑΪΤ

Υλικά: Για 6 μερίδες.
4 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 Φακελάκι μαγιά (1 κουταλιά)
1 Κούπα ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 Extra large αυγά
1 Βανίλια ή Λίγη μαστίχα Χίου χτυπηημένη με
1 Κουταλιά ζάχαρη
1/2 Κούπα ζάχαρη
200γρ. Γιαούρτι
1 Κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμα
2-3 Κουταλιές χοντρή ζάχαρη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
1. Κοσκινίστε το αλεύρι με τη μαγιά. Βάλτε στο μίξερ το λάδι και το γιαούρτι και χτυπήστε τα 2' λεπτά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε, ώσπου να γίνει ζύμη σχετικά μαλακιά, που θα κολλάει ελαφρά.
2. Μεταφέρετέ τη σε βουτυρωμένη φόρμα για μπριός (ή σε φόρμα για χαλβά) καλύψτε με λαδωμένη πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τη να σταθει σε ζεστό χώρο, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο 2 ώρες.
3. Αλείψτε την επιφάνεια με το κροκάδι και πασπαλίστε με χοντρή ζάχαρη. Ψήστε σε φούρνο 190 βαθμούς κελσίου για 35' λεπτά.

Σημείωση:
Εάν η επηφάνεια του μπριός αρχίσει να ροδίζει, καλύψτε με αλουμινόχαρτο.










 Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου