Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΟΥΤΥΜΑΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Υλικά: Για 18 κουλουράκια.
1/2 Κούπας βούτυρο μαλακό
1 Βανίλια
1 Κουταλάκι ξύσμα λεμονιου (Προαιρετικά)
1/4 Κούπας ζάχαρη
1 Αυγό ελαφά χτυπημένο
1 Κούπα αλεύρη για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:
1. Στρώστε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στο ψυγείο.
2. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη βανίλια το ξύσμα (εάν χρησιμοποιήσετε) και τη ζάχαρη, ν' αφρατέψει. Ρίξτε το αυγό λίγο - λίγο και τέλος το αλεύρη, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να επιτύχετε ζύμη λεία και απαλή
3. Βάλτε τη ζύμη σε κορνέ με μύτη αστέρι και αραδιάστε επάνω στα ταψιά κορδόνια, μίκους 8 ε.κ. κάνοντας ελαφρό ζικ-ζακ σε απόσταση το ένα απο το άλλο. Βάλτε και πάλι τα ταψιά στο ψυγείο για 15' λεπτά.
4. Ψήστε τα κουκουράκια σε φούρνο 200 βαθμούς κελσίου με αέρα στο πανω ράφι, 10-12' λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν. Βγάλτε τα απο τον φούρνο κι αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα. Διατηρήστε τα ερμητικά κλεισμένα σε κουτί μπισκότων.









Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου