Υλικά: Για 15 μπισκότα.
1 Κούπα βούτυρο
1/2 Κούπας ζάχαρη άχνη
2 1/2 κούπας αλέυρη για όλες τις χρήσεις
3-4 Κουταλιές κρύο νερό
2 Βανίλιες
1/4 Κουταλάκι αλάτι
1 Κροκάδι ανακατεμένο με 1 κουταλάκι νερό, για το άλειμμα
Εκτέλεση:
1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, ώσπου να ασπρίσει και αν αφρατέψει. Προσθέστε το αλεύρι, 1/4 κουταλάκι αλάτι και 2 βανίλιες και χτυπήστε, ώσπου να ενωθεί με το μίγμα του βουτύρου και να γίνει τρίμα.
2. Ρίξτε με μιας το παγωμένο νερό και χτυπήστε τη ζύμη, ώσπου να σχηματίσει μπάλα γύρο απο τι χτυπητήρι του μίξερ. Βγάλτε τη και τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να σταθεί για 30' λεπτά. Κόψτε μικρά μπαλάκια απο τη ζύμη και ανοίξτε τα με τον πλάστη σε μικρά φυλαράκια επάνω σε αλευρωμένη πετσέτα.
3. Κόψτε Πο τα φύλλα ζύμης με οδοντωτά στρογγυλά κουπ-πατ, κύκλους με διάμετρο 8 εκ. Αραδιάστε τα κομμένα μπισκότα επάνω σε αβουτύρωο ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Αλείψτε τις επιφάνειες με το κροκάδι και κάντε χαρακιές παράλληλες με ένα πιρούνι.
4. Ψήστε τα μπισκότα σε φούρνο 200 βαθμούς κελσίου, 20-25' λεπτα ή ώσπου να ροδίσει απαλά η περιφέρει του μπισκότου.

Καλή σας όρεξη!
1 Κούπα βούτυρο
1/2 Κούπας ζάχαρη άχνη
2 1/2 κούπας αλέυρη για όλες τις χρήσεις
3-4 Κουταλιές κρύο νερό
2 Βανίλιες
1/4 Κουταλάκι αλάτι
1 Κροκάδι ανακατεμένο με 1 κουταλάκι νερό, για το άλειμμα
Εκτέλεση:
1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, ώσπου να ασπρίσει και αν αφρατέψει. Προσθέστε το αλεύρι, 1/4 κουταλάκι αλάτι και 2 βανίλιες και χτυπήστε, ώσπου να ενωθεί με το μίγμα του βουτύρου και να γίνει τρίμα.
2. Ρίξτε με μιας το παγωμένο νερό και χτυπήστε τη ζύμη, ώσπου να σχηματίσει μπάλα γύρο απο τι χτυπητήρι του μίξερ. Βγάλτε τη και τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να σταθεί για 30' λεπτά. Κόψτε μικρά μπαλάκια απο τη ζύμη και ανοίξτε τα με τον πλάστη σε μικρά φυλαράκια επάνω σε αλευρωμένη πετσέτα.
3. Κόψτε Πο τα φύλλα ζύμης με οδοντωτά στρογγυλά κουπ-πατ, κύκλους με διάμετρο 8 εκ. Αραδιάστε τα κομμένα μπισκότα επάνω σε αβουτύρωο ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Αλείψτε τις επιφάνειες με το κροκάδι και κάντε χαρακιές παράλληλες με ένα πιρούνι.
4. Ψήστε τα μπισκότα σε φούρνο 200 βαθμούς κελσίου, 20-25' λεπτα ή ώσπου να ροδίσει απαλά η περιφέρει του μπισκότου.

Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου